725 RON
Rezerva acum

Pelerinaj în Țara Sfântă – 8 zile / 7 nopți

Not Rated
Created with Sketch.

Data

2020-08-21 : 2020-08-28

Created with Sketch.

Durata

8 zile, 7 nopți

Created with Sketch.

Transport

Avion

Created with Sketch.

Loc plecare

Aeroport Iași

Created with Sketch.

Tip masa

Demipensiune

Servicii incluse / neincluse

 • transport avion Iași – Tel Aviv – Iași, taxe de aeroport, asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
 • 7 nopţi cazare la hoteluri de 3/4*(categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel; conform clasificării europene hotelurile sunt de 2/3*), conform programului, în camere duble, cu aer condiţionat, baie, telefon, televizor;
 • demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cină, ieșire cu mic dejun);
 • taxe de intrare la obiectivele din program;
 • transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului;
 • preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba română din partea Centrului de Pelerinaj.
 • tips Israel 25 euro/ persoană - obligatoriu;
 • opțional - Taxi Mănăstirea Sf. Sava – 5 Euro/persoană;
 • opțional - Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii - 10 euro/ persoană;
 • opțional - Ieșirea noaptea la Sf. Liturghie – 10 euro/persoană;
 • cheltuieli personale;
 • masa de prânz (10 – 15 euro/pers.) - opțional;
ZIUA 1 – VINERI - 21 AUGUST
ZIUA 1 – VINERI - 21 AUGUST

Întâlnirea grupului la aeroportul internațional din Iași la ora 03:30 și pregătirea pentru formalitățile de îmbarcare – Compania Wizz Air. Deplasare din Iași la ora 06:05 cu avionul pe ruta Iași - Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) cu aterizare la ora 08:55. Primul popas duhovnicesc în Țara Sfântă este în localitatea Haifa, port la Marea Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel unde ne închinăm în Biserica Stella Maris (Steaua Mării), ce are altarul deasupra peşterii Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul. Privire panoramică asupra orașului Haifa și a Grădinilor etajate Bahai – privire din exterior. Vizită în satul Cana Galileii, la Biserica situată pe locul unde Mântuitorul nostru Iisus Hristos a săvârșit prima minune în Galileea - minunea preschimbării apei în vin. Oraşul Nazaret, unde vor fi vizitate: Biserica situată în preajma izvorului Buna Vestire, biserică pictată de fraţii Moroşanu (români), în anul 1977; Biserica Bunei -Vestiri a Maicii Domnului, construită pe locul casei Maicii Domnului şi a Dreptului Iosif.
Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Tiberias/ Nazaret.

ZIUA 2 – SÂMBĂTĂ - 22 AUGUST
ZIUA 2 – SÂMBĂTĂ - 22 AUGUST

Mic dejun.
Ajungem pe Muntele Tabor – Muntele Schimbării la Faţă a Mântuitorului nostru Iisus Hristos - unde ne vom închina în Mănăstirea greacă ortodoxă cu Biserica ce are hramul Schimbarea la Faţă. Mergem pe Muntele Fericirilor, Capernaum – oraşul Domnului nostru Iisus Hristos, unde se vor vizita Biserica ortodoxă greacă cu hramul Sfinţii Apostoli, situl arheologic al vechiului oraş Capernaum unde se află casa soacrei Sfântului Petru şi sinagoga oraşului. Biserica din regiunea celor şapte izvoare denumită Tabgha - locul unde s-a săvârşit minunea înmulţirii celor cinci pâini şi doi peşti. Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii (opţional). Călătorim pe Valea Iordanului către Galileea.
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* Betleem/ Ramallah.
Ora 00:00 - plecare către Cetatea Ierusalimului pentru participare la Sf. Liturghie la Sf. Mormânt (opțional – minim 30 participanti).

ZIUA 3 – DUMINICĂ - 23 AUGUST
ZIUA 3 – DUMINICĂ - 23 AUGUST

Mic dejun.
Închinare la Așezământul Românesc de la Ierusalim. Ne întoarcem în Sfânta Cetate a Ierusalimului și mergem pe Muntele Sion unde ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taină şi vom vizita mormântul Regelui David. Intrăm în cetate prin Poarta Sionului, străbatem cartierul armean apoi pe cel evreiesc și vizităm Zidul Plângerii sau Zidul de Vest, apoi mergem să ne închinăm la Sfântul Mormânt. Timp liber pentru cumpărături.
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* Betleem/ Ramallah.

ZIUA 4 – LUNI - 24 AUGUST
ZIUA 4 – LUNI - 24 AUGUST

Mic dejun.
Mergem pe urmele Magilor de la Răsărit și ne închinăm în peștera unde au poposit aceștia după ce au plecat de la Betleem, acum paraclis în cadrul Mănăstirii Sf. Teodosie. Ne vom deplasa cu microbuze arabe, până la Mănăstirea Sf. Sava din pustiul Iudeii (opţional). Ne alăturăm păstorilor și primim vestea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos la Biserica greacă - Câmpul păstorilor, mergem apoi la Betleem unde ne vom închina în Biserica Naşterii Domnului în peștera unde s-a născut Mesia. Ne închinăm în Biserica romano-catolică Sf. Ecaterina ce adăpostește chilia Fericitului Ieronim, cel ce a tradus versiunea Bibliei – Vulgata în limba latină vulgară sau populară. Ne întoarcem la Ierusalim pentru a ne închina la Sfântul Mormânt.
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem/ Ramallah.

ZIUA 5 – MARȚI – 25 AUGUST
ZIUA 5 – MARȚI – 25 AUGUST

Mic dejun.
Ajungem la Hozeva, prin Wady Kelt pentru a ne închina în Mănăstirea cu hramul Sf.Gheorghe, la moaştele Sf.Ioan Iacob Hozevitul sau de la Neamţ. Coborâm pe Valea Iordanului și vom merge la locul real al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos – Betabara. Ne îndreptăm spre oraşul Ierihon – cel mai vechi oraş din lume și ne vom închina în Biserica Aşezământului românesc și Biserica greacă – ortodoxă unde se află Sicomorul lui Zaheu Vameșul. Muntele Ispitirii – vedere panoramică de la baza muntelui. În funcție de timp, scurtă oprire la Marea Moartă. Vizită la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan.
Cazare şi cină la Hotel 3/ 4* în Betleem/ Ramallah.

ZIUA 6 – MIERCURI - 26 AUGUST
ZIUA 6 – MIERCURI - 26 AUGUST

Mic dejun.
Poposim pe Muntele Eleon - Muntele Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos unde ne vom închina în Mănăstirea rusească ce adăpostește locul aflării Capului Sf. Ioan Botezatorul. (În funcție de timp se poate merge – opțional - în Biserica octogonală ctitorie a Sfintei Împărătese Elena - locul real al Înălțării Mântuitorului – acum sub autoritate musulmană – intrarea 1€/persoană). Ne îndreptăm spre Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns); Biserica Tuturor Naţiunilor (sau Biserica rugăciunii Mântuitorului Iisus Hristos din Grădina Ghetsimani) şi Biserica ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului din Grădina Getsimani. Pe traseu se poate opri în funcție de timp și la Biserica martirajului Întâiul Mucenic Sf. Arhidiacon Ștefan. Continuăm pelerinajul nostru intrând în Cetatea Ierusalimului prin Poarta Sf. Arhidiacon Ştefan, se vizitează Biserica ce adăpostește locul casei părinților Maicii Domnului și se parcurge Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii, Paraclisul Sfintei Elena – locul unde aceasta a găsit lemnul Sfintei Cruci şi celelalte paraclise. Timp liber pentru cumpărături.
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* Betleem/ Ramallah.

ZIUA 7 - JOI - 27 AUGUST
ZIUA 7 - JOI - 27 AUGUST

Mic dejun.
Continuăm pelerinajul îndreptându-ne spre localitatea Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul și ne vom închina în Biserica ridicată pe locul casei lui Zaharia și Elisabeta, vizitarea locului de întâlnire a Maicii Domnului cu Elisabeta, mama Sf. Ioan, Izvorul Fecioarei Maria. Poposim în localitatea Lida – patria Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și ne închinăm în biserica ce adăpostește Mormântul Sfântului Mare Mucenic, lanțurile cu care a fost înlănțuit și o părticică din Sfintele sale Moaște. În localitatea Tel Aviv – Jafo (localitatea istorica Iope) ne vom închina în Mănăstirea cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavril. Ne întoarcem în cetatea Ierusalimului și mergem la Sfântul Mormânt pentru a ne închina pentru ultima oară în acest pelerinaj.
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem/ Ramallah.

ZIUA 8 – VINERI - 28 AUGUST
ZIUA 8 – VINERI - 28 AUGUST

Mic dejun.
Ora 05:00 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Decolare la ora 09:45 și aterizare pe aeroportul internațional din Iași la ora 12:50.

Tour's Location

FAQs

Acte necesare:
Paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
NOTĂ
1. Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.

2. Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

3. Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

4. Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.

5. Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel, Iordania şi Egipt.

6. Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) Wizz Air bagaj de cală de 20 kg, dimensiuni: 149 x 119 x 171 cm (înălţime + lăţime + lungime) și bagaj de mână de 10 kg, dimensiuni: 40 x 30 x 20 cm.

7. Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

8. Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

9. Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.

10. Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

11. În funcţie de programul festivităţilor şi al posibilităţilor de participare, din motive de securitate, se poate schimba ordinea vizitării obiectivelor pe zile, sau înlocui vizitarea unor obiective prevăzute în program.
Created with Sketch.
from 725 RON

Bilet rapid

EUR

Centru de Pelerinaje nu procesează datele cu caracter personal si nu foloseste datele pentru a promova alte servicii sau produse exterioare.

Alte pelerinaje

Abonează-te la newsletter

pentru a fi la curent cu noutățile despre pelerinaje.