795 RON
Rezerva acum

Sărbătoarea Schimbării la Față a Mântuitorului pe Muntele Tabor

Not Rated
Created with Sketch.

Data

2020-08-16 : 2020-08-23

Created with Sketch.

Durata

8 zile/ 7 nopți

Created with Sketch.

Transport

Avion

Created with Sketch.

Loc plecare

Aeroport Iași

Created with Sketch.

Tip masa

Demipensiune

Servicii incluse / neincluse

 • transport avion Iași – Tel Aviv – Iași, taxe de aeroport, asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
 • 7 nopţi cazare la hoteluri de 3/4* (categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel; conform clasificării europene hotelurile sunt de 2/3*), conform programului, în camere duble, cu aer condiţionat, baie, telefon, televizor;
 • demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cină, ieșire cu mic dejun);
 • taxe de intrare la obiectivele din program;
 • transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului;
 • preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba română din partea Centrului de Pelerinaj.
 • tips Israel 25 euro/ persoană - obligatoriu;
 • opțional - Taxi Mănăstirea Sf. Sava – 5 Euro/persoană;
 • opțional - Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii - 10 euro/ persoană;
 • opțional - Ieșirea noaptea la Sf. Liturghie la Sf. Mormânt – 10 euro/persoană;
 • opțional - Ieșirea noaptea la Sf. Liturghie pe Muntele Tabor – 10 euro/persoană;
 • cheltuieli personale;
 • masa de prânz;
 • asigurarea medicală;
 • catering pe timpul zborului.
ZIUA 1 – DUMINICĂ, 16 AUGUST 2020
ZIUA 1 – DUMINICĂ, 16 AUGUST 2020

Întâlnirea grupului la aeroportul international din Iași la ora 03:00 și pregătirea pentru formalitățile de îmbarcare. Deplasare din Iași la ora 06:30 cu avionul (Compania Wizz Air) pe ruta Iași - Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) cu aterizare la ora 09:25. Primul popas duhovnicesc în Țara Sfântă este în localitatea Lida – patria Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, unde ne închinăm în biserica ce adăpostește Mormântul Sfântului Mare Mucenic, lanțurile cu care a fost înlănțuit și o părticică din Sfintele sale Moaște. Continuăm pelerinajul îndreptându-ne spre localitatea Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul și ne vom închina în Biserica ortodoxă cu Hramul Sf. Ioan Botezatorul, Biserica romano catolică franciscană ridicată pe locul casei lui Zaharia și Elisabeta și vizităm Izvorul Fecioarei Maria. Spre seară pășim în Cetatea Ierusalimului și mergem să ne închinăm la Sfântul Mormânt pentru prima dată în acest pelerinaj.
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

ZIUA 2 - LUNI, 17 AUGUST 2020
ZIUA 2 - LUNI, 17 AUGUST 2020

Mic dejun.
Mergem pe urmele Magilor de la Răsărit și ne închinăm în peștera unde au poposit aceștia după ce au plecat de la Betleem, acum paraclis în cadrul Mănăstirii Sf. Teodosie. Ne vom deplasa cu microbuze arabe, până la Mănăstirea Sf. Sava din pustiul Iudeii (opţional). Ne alăturăm păstorilor și primim vestea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos la Biserica ortodoxă greacă - Câmpul păstorilor, mergem apoi la Betleem unde ne vom închina în Biserica Naşterii Domnului în peștera unde s-a născut Mesia. Vizităm Biserica romano-catolică Sf. Ecaterina ce adăpostește chilia Fericitului Ieronim, cel ce a tradus versiunea Bibliei – Vulgata în limba latină vulgară sau populară. Ne întoarcem în Sfânta Cetate Ierusalim și mergem pe Muntele Sion unde ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taină şi vom vizita mormântul Regelui David. Intrăm în cetate prin Poarta Sionului, străbatem cartierul armean apoi pe cel evreiesc și vizităm Zidul Plângerii sau Zidul de Vest, apoi mergem să ne închinăm la Sfântul Mormânt. Timp liber pentru cumpărături.
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

ZIUA 3 – MARȚI, 18 AUGUST 2020
ZIUA 3 – MARȚI, 18 AUGUST 2020

Mic dejun.
Ne îndreptăm spre Samaria, la Mănăstirea ce adăpostește Fântâna Patriarhului Iacob (care s-a numit Israel – părintele celor doisprezece seminții ale lui Israel) fiul lui Isaac și nepotul lui Avraam patriarhul - strămoșul poporului ales – poporul Israel și locul întâlnirii Mântuitorului cu femeia samarineancă, unde ne vom închina în Biserica ortodoxă greacă cu hramul Sf. Mc. Filumenos – sfânt mucenic martiziat în secolul XX. Continuăm pelerinajul nostru spre nordul Țării Sfinte în Galileea și ajungem în orașul Haifa, port la Marea Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vizităm Biserica Stella Maris (Steaua Mării), ce are altarul deasupra peşterii sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul. Grădinile etajate Bahai – privire din exterior. Poposim în Oraşul Nazaret, unde ne vom închina în Biserica ortodoxă Buna Vestire, biserică pictată de fraţii Moroşanu (români) în anul 1977, ce adăpostește Izvorul Maicii Domnului iar mai apoi în Biserica romano-catolică a Bunei-Vestiri, construită pe locul casei Maicii Domnului şi a Dreptului Iosif. Vizită în satul Cana Galileii, la Biserica situată pe locul unde a avut loc prima minune săvârşită de Mântuitorul în Galileea - minunea preschimbării apei în vin.
Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Nazaret/ Tiberias.
Ora 22:00 – plecăm din hotel echipați cu lanterne și încălțăminte adecvată spre muntele Tabor (pe care îl urcăm pe jos), Muntele Schimbării la Față a Domnului nostru Iisus Hristos, pentru a participa la Sfânta Liturghie la Biserica greacă ortodoxă și la minunea coborârii norului deasupra muntelui (una din cele trei minuni care se săvârșesc an de an în Țara Sfântă spre întărirea credinței creștine - alături de minunea Coborârii Sfintei Lumini la Ierusalim în Sâmbăta Patimilor și de întoarcere a Iordanului înapoi la sărbătoarea Bobotezei).

ZIUA 4 - MIERCURI, 19 AUGUST 2020
ZIUA 4 - MIERCURI, 19 AUGUST 2020

Dimineață ne întoarcem la hotel pentru a ne odihni.
Mic dejun.
Poposim în regiunea Mării Galileii sau a Tiberiadei și ajungem pe Muntele Fericirilor, Biserica din regiunea celor şapte izvoare denumită Tabgha - locul unde s-a săvârşit minunea înmulţirii celor cinci pâini şi doi peşti iar la Capernaum– oraşul Domnului nostru Iisus Hristos se vor vizita Biserica ortodoxă greacă cu hramul Sfinţii Apostoli, situl arheologic al vechiului oraş Capernaum unde se află casa soacrei Sfântului Petru şi sinagoga oraşului. Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii (opţional). Călătorim pe Valea Iordanului spre Iudeea în Centrul Țării Sfinte și ajungem la Ierusalim și Betleem.
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

ZIUA 5 - JOI, 20 AUGUST 2020
ZIUA 5 - JOI, 20 AUGUST 2020

Mic dejun.
Ne îndreptăm spre Hozeva, prin Wady Kelt pentru a ne închina în Mănăstirea Sfântul Gheorghe, la moaştele Sf. Ioan Iacob de la Neamţ (Hozevitul). Continuăm pelerinajul nostru pe Valea Iordanului unde vom vizita regiunea Betabara, locul real al Botezului Mântuitorului nostru Iisus Hristos, apoi vom merge la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan. Ne îndreptăm spre oraşul Ierihon – cel mai vechi oraş din lume, unde vom vedea biserica greacă de pe Muntele Ispitirii, Aşezământul românesc din orașul Ierihon și biserica greacă – ortodoxă unde se află Sicomorul lui Zaheu Vameșul. În funcție de timp, scurtă oprire la Marea Moartă și închinare la Sf. Mormânt.
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

ZIUA 6 – VINERI , 21 AUGUST 2020
ZIUA 6 – VINERI , 21 AUGUST 2020

Mic dejun.
Mergem să ne închinăm în biserica Așezământului Românesc de la Ierusalim. Poposim pe Muntele Eleon - Muntele Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos unde ne vom închina în Mănăstirea rusească ce adăpostește locul aflării Capului Sf. Ioan Botezatorul. (În funcție de timp se poate merge – opțional - în Biserica octogonală ctitorie a Sfintei Împărătese Elena - locul real al Înălțării Mântuitorului – acum sub autoritate musulmana – intrarea 1€/ persoana) și vis-a-vis Mănăstirea ortodoxă greacă - Sfânta Pelaghia. Ne îndreptăm spre Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns); Biserica Tuturor Naţiunilor (sau Biserica rugăciunii Mântuitorului Iisus Hristos din Grădina Ghetsimani) şi Biserica ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului din Grădina Getsimani. Pe traseu se poate opri în funcție de timp și la Biserica martirajului Întâiul Mucenic Sf. Arhidiacon Ștefan.
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

ZIUA 7 - SÂMBĂTĂ, 22 AUGUST 2020
ZIUA 7 - SÂMBĂTĂ, 22 AUGUST 2020

Mic dejun.
Continuăm pelerinajul nostru intrând în Cetatea Ierusalimului prin Poarta Sf. Arhidiacon Ştefan, se vizitează Biserica ce adăpostește locul casei părinților Maicii Domnului și se parcurge Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii, Paraclisul Sfintei Elena – locul unde aceasta a găsit lemnul Sfintei Cruci şi celelalte paraclise. Ne închinăm în Sfântul Mormânt pentru ultima oară în acest pelerinaj. Timp liber pentru cumpărături.
Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.
Ora 00:00 dimineața plecare către Cetatea Ierusalimului pentru participare la Sf. Liturghie la Sf. Mormânt (opțional).
Ne întoarcem la hotel la ora 04:30-05:00.

ZIUA 8 - DUMINICĂ, 23 AUGUST 2020
ZIUA 8 - DUMINICĂ, 23 AUGUST 2020

Mic dejun(05:30).
Ora 06:00 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Decolare la ora 10:15 și aterizare pe aeroportul internațional din Iași la ora 13:15.

Tour's Location

FAQs

Acte necesare:
Paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
NOTĂ:
Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.

Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.

Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel, Iordania şi Egipt.

Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) : Wizz Air bagaj de cală de 20 kg, dimensiuni: 149 x 119 x 171 cm (înălţime + lăţime + lungime) și bagaj de mână de 10 kg, dimensiuni: 40 x 30 x 20 cm.


Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.

Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.


Notă: În funcţie de programul festivităţilor şi al posibilităţilor de participare, din motive de securitate, se poate schimba ordinea vizitării obiectivelor pe zile, sau înlocui vizitarea unor obiective prevăzute în program.
Created with Sketch.
from 795 RON

Bilet rapid

EUR

Centru de Pelerinaje nu procesează datele cu caracter personal si nu foloseste datele pentru a promova alte servicii sau produse exterioare.

Alte pelerinaje

Abonează-te la newsletter

pentru a fi la curent cu noutățile despre pelerinaje.